dissabte, 21 de gener del 2012

Les TAC (Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement)

El nou concepte de les TAC s'entén com l'aplicació de les TIC a l'escola. Les TAC tenen la funció d'ajudar a millorar a les pràctiques educatives per fer que les TIC s'incorporin a la vida dels estudiants dia a dia.

La seva relació de les TAC amb les TIC és molt estreta i difusa. Les TAC són la manera de tractar les TIC a l'escola, no només perquè els nens i nenes aprenguin sobre les TIC sinó també pel que fa organització, avaluació, comunicació... de l'escola, fent que aquest aspectes estiguin basats en la tecnologia per fer que l'organització, comunicació i altres aspectes de l'escola siguin més àgils i fàcils. A la Viquipèdia crec que ho explica molt bé ja que diu que es passa de l'aprenentatge de la tecnologia a l'aprenentatge amb la tecnologia, és a dir, que s'aprèn globalment amb l'ajuda de recursos informàtics.


Crec que per les escoles han de conèixer les TAC i com d'útils són. Són útils a nivell organitzatiu. Si un mestre té el seu material a la xarxa hi pot accedir des de casa seva i des de l'escola sense necessitat de portar ni un llapis de memòria. Els mateixos nens poden seguir fent feines que han començat a l'escola. Els pares poden conèixer en tot moment quin progrés està fent el seu fill o filla i posar-se en contacte amb el mestre, per tant també són útils a nivell comunicatiu. Els mestres també poden comunicar-se entre ells per debatre temes del claustre o posar-se en contacte amb mestres d'altres escoles i conèixer diverses pràctiques educatives noves. Finalment, les TAC són útils a nivell educatiu, ja que conèixer tot el que podem fer amb les TIC avui en dia és essencial per els alumnes i la seva futura educació. Ara sabem que l'aprenentatge no s'acaba amb el títol d'una carrera, sinó que aprenem durant tota la vida i que sempre és necessari conèixer coses noves perquè vivim en una societat sotmesa als canvis i cal que ens renovem constantment.

Per saber-ne més:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada