dijous, 9 de maig del 2013

Scratch: programació de jocs

L’Scratch és una aplicació informàtica que permet realitzar videojocs de manera molt senzilla de manera que els infants poden programar aquest videojocs. “Què en diu la Viquipèdia?
Què té de bo?
Aquest programa classifica com si fossin capes d’una imatge l’escenari i els diferents  personatges. Les accions i condicions que han de complir els personatges o el mateix programa estan escrites com la imatge a continuació: Es presenten condicions perquè es donin una sèrie de fets. Va venir a l’escola un mestre de l’Escola Projecte, Frank Sabaté, am els seus alumnes de  4t a fer-nos una pràctica d’Scratch. Ens repetia que per fer creacions d’Scratch, per aprendre’n consisteix en anar provant si es realitza el que volem fins entendre el llenguatge Scratch.
El primer projecte d’Scratch que vaig realitzar amb el meu grup de TIC és aquest:
Consisteix en un piano on al prémer cada tecla sona una nota tocada amb piano. Per fer-ho més semblant a un piano de veritat (salvant diferències, és clar...) és donant a diferents tecles del teclat un nota amb ordre, tenint en compte les tecles negres i les blanques, que corresponen a diferents línies del teclat.
A segona producció està feta amb una parella de nenes de la classe de 4t de l’Escola Projecte.
El joc consisteix en atrapar els ratpenats i anar contant els punts. Al realitzar aquesta pràctica hem hagut de crear un personatge i definir el seu moviment. Un cop fet, l’hem duplicat amb diferents mides per tenir més ratpenats. Per tal de fer-lo més atractiu vam buscar un fons a internet. Vam haver d’afegir la quadrícula dels punts (quantitat de ratpenats caçats) i una altre amb el temps restant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada