divendres, 26 d’abril del 2013

Blubbr: preguntes sobre vídeos



Aquesta eina ens permet fer preguntes a partir de vídeos. El vídeo va parant en mig de la reproducció i realitza una pregunta amb diferents opcions com a respostes per triar. El producte que s’obté s’anomena “triv”.
Aquí hi ha el que vaig realitzar d’exemple: 



Trobo aquest programa molt útil per fer activitats de comprensió del vídeo, ja sigui a nivell de contingut del vídeo o a nivell lingüístic. Té un parell de limitacions importants... En primer lloc, els fragments de vídeo han de ser d’un màxim de 20 segons i a cada “triv” h ha d'haver necessàriament 5 preguntes. Però com he dit, com a comprensió de vídeos curts pot ser molt útil, com he fet a l’exemple, de l'activitat de listening.



Estic realitzant la menció de llengües estrangeres i crec que aquesta eina pot ser molt útil per la comprensió dels vídeos en anglès. Un dels majors obstacles de les classes d’anglès és que la llengua anglesa queda reduïda a les dues o tres hores de classe a la setmana, per tant cal posar feina per fer a casa. Aquesta feina però, no pot ser sempre fitxes de consolidació de continguts, ja que són fitxes que els nens poden fer sols sense explicació prèvia. Trobo que recursos així que permeten fer diferents activitats d’una manera fàcil (nivell usuari) permet penjar vídeos de comprensió a una intranet o blog de l’escola periòdicament, perquè els nens els puguin resoldre a casa seva. Crec que si primer es treballa a l'escola com s'ha de respondre el Blubbr, els nens mateixos seran capaços de fer-ne sols a casa seva al llarg del curs.

Sortint del tema de les llengües estrangeres i centrant-me en les TIC altre cop, trobo que aquest programa també serveix per a nivells superiors, els nens mateixos poden aprendre a fer ja que és senzill de fer servir, fent servir vídeos creats per ells mateixos o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada