dimarts, 19 de juny del 2012

Estils d'aprenentatge



Aprenentatge significatiu: Tipus d'aprenentatges que es realitza sent fruit de la pròpia experiència de l'individu i la seva connexió amb les idees prèvies. Entrada al bloc +3TIC.

Aprenentatge entre iguals: Tipus d'aprenentatges que es realitza entre dues persones d'un mateix camp. Pot ser entre dos amics, dos companys de feina... Un exemple, és l'aprenentatge de la llengua que fa un nen nouvingut al parlar amb els seus companys. Entrada al bloc +3TIC

Aprenentatge situat: Tipus d'aprenentatges que es realitza gràcies a la interacció de l'individu amb l'entorn i altres individus. Entrada al bloc +3TIC.

Aprenentatge col·laboratiu: Tipus d'aprenentatges que es realitza per l'individu treballant amb un equip on els altres individus tenen objectius relacionats de manera que necessiten als altres de l'equip per aprendre. 

Long life learning: Tipus d'aprenentatge que es realitza al llarg de la vida d'un individu i que desenvolupa unes aptituds útils per la vida personal, social o professional. Entrada al bloc +3TIC

Aprenentatge invisible: Tipus d'aprenentatges que es realitza sense que l'individu se'n adoni sigui quin sigui el tipus d'aprenentatge. Entrada al bloc +3TIC. Els diferents tipus d'aprenentatges són els següents:
  • L'educació formal: allò que s'aprèn a l'escola i que va marcat en un currículum.
  • L'educació no formal: allò que s'aprèn a les estones lliures de l'escola o en entitats dedicades a l'educació en el lleure.
  • L'educació informal:  allò que s'aprèn a la vida quotidiana amb la influència de la família, els amics i els mitjans de comunicació
  • Entrada al bloc +3TIC

Aprenentatge autònom: Tipus d'aprenentatges que es realitza gràcies a la iniciativa el propi individu que respon ell mateix a les seves necessitats d'aprenentatge. Pot tenir ajuda o no. S'estableixen connexions amb els coneixements previs. 


La imatge del principi d'aquesta entrada l'he feta jo mateixa mitjançant una pàgina web que es diu Wordle i permet fer núvols de lletres de diferents colors. Com que només dóna la opció d'imprimir, per obtenir la imatge has de capturar la pantalla. 

Al llarg de les diferents definicions d'aquesta entrada he fet enllaços al bloc +3TIC que és un bloc que vam realitzar a classe al que podem editar tots els alumnes de l'assignatura. Està en desús, però les entrades explicant els diferents estils d'aprenentatge són molt fàcils d'entendre i detallades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada