dimecres, 13 de juny del 2012

El treball col·laboratiu

El treball col·laboratiu correspon a un treball fet per diverses persones. No es tracta d'un treball en grup d'experts, on cadascú fa la seva part, sinó que a allò que un fa se li afegeix el que pot aportar un altre a mesura que es van connectant els coneixements de tots els integrants del grup.

Els avantatges que té aquesta manera de treballar en educació és que els participants comparteixen  els coneixement i que construeixen nou coneixement conjuntament, de manera que es poden ajudar a comprendre nous conceptes des d'un vocabulari i manera de pensar molt propera. 

Els inconvenients sorgeixen principalment quan un o més membres del grup no treballen amb la mateixa intensitat que la resta.

Segons la meva opinió trobo que treballar en grups col·laboratius és molt ric ja que construeixes coneixement amb l'ajuda dels companys a l'hora que aprens d'ells i es fomenten molts valors socials que hi ha implícits. Crec que és una experiència positiu sempre que tinguis uns companys amb els que hi hagi bona harmonia i tinguin un ritme de treball semblant al propi. 

Des de la meva experiència puc dir que un dels recursos més recomenats per fer aquests tipus de treballs és el GoogleDocs, on pots penjar tot tipus de documents i convidar aquelles persones que vols que participin en el procés d'elaboració. També pots compartir el document sense possibilitat d'editar, és a dir només de visualització i fer comentaris. Aquest semestre hem hagut de fer una presentació audiovisual per un mòdul i allò que ens havíem de passar eren documents bastant pesants, per tant hem utilitzat altres mètodes per compartir documents, com són el Dropbox o el correu electrònic Hotmail. Com que per la producció audiovisual vam haver de fer servir imatges de molta qualitat i que per tant pesaven molt, també hauríem pogut fer servir el Picasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada