dimecres, 13 de juny del 2012

L'impacte de les TIC a l'escola

Cada vegada més escoles tenen ordinadors a les aules. Aquest fet no es dóna perquè sobrin els diners, sinó perquè són necessaris. La qüestió és: Per què es les TIC és consideren necessàries socialment per l'educació? Aquesta entrada la dedicaré a reflexionar sobre les TIC i la innovació educativa. 

El primer motiu pel que crec que les TIC són importants per l'educació és perquè l'escola actual "educa per la vida". Actualment, les tecnologies estan sempre present en el nostre dia a dia, per això una educació sense contemplar aquests aparells que ens simplifiquen la vida no es pot comprendre. Si fem el seguiment de la vida d'una persona només des del moment que va a l'escola ja ha d'utilitzar les TIC, per exemple, per fer un treball. Però, al llarg de la seva vida seguirà tenint contacte amb les TIC tant a nivell personal (xarxes socials, diaris electrònics, recerca d'informació...) sinó també en el món laboral, on en cada vegada més llocs de treball és necessari un petit coneixement d'informàtica (per exemple, qui treballa de promotora comercial, després de cada acció ha d'enviar un Excel amb l'informe de vendes).
En segon lloc, crec que les TIC, segons com són utilitzades poden servir com a eina d'aprenentatge. Per tant, a l'escola no només cal utilitzar l'ordinador a classe d'informàtica, sinó que en qualsevol assignatura té utilitat ja que és una finestra oberta al tot el coneixement d'internet. Aquest és un exemple clar del que he dit abans que cal aprendre l'ordinador, perquè a la nostra vida real el fem servir, per exemple per aprendre. Quan volem saber una cosa i no la sabem... què fem? BUSCAR-HO AL GOOGLE, ningú se'n salva. Per això cal aprendre a destriar la informació i triar quines són les fonts que més ens poden ajudar a comprendre allò que volem saber. 
A continuació, les TIC també destaquen per com ens permeten compartir el coneixement. Ara està a l'abast de tothom compartir allò que sap o que pensa, per exemple amb un bloc. També han sorgit centenars de portals d'internet que ens deixen compartir amb qui volem o amb tota la xarxa allò que volem dir, que hem llegit, unes fotografies, una cançó que ens agrada... El fet de que tothom es pugui expressar també vol dir que el coneixement arriba a molta més gent. 
Tot seguit, dir que també crec que és necessari tenir un contacte primerenc amb els ordinadors i l'internet per assumir quin és el grau de privacitat que es té a la xarxa, ja que són molts els exemples de malentesos que hi ha hagut a la xarxa i que fan que se'n derivin problemes a la vida real.

Per concloure, dir que crec que les TIC tenen una importància fonamental en la formació dels futurs ciutadans ja que crec que gràcies a les TIC es guanya una societat més intel·ligent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada